Θέλουμε τη γνώμη σας

Περιηγηθείτε στο ιστολόγιο. Δείτε τι σας αρέσει και τι όχι. Σχολιάστε και προτείνετε ελεύθερα.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΟΡΤΗΣ - ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Θεσσαλονίκη, 1-3-2011
Αγαπητοί γονείς και μέλη του συλλόγου μας,

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους αυτούς που ήρθαν στην αποκριάτικη γιορτή. Το συναίσθημα όλων, μικρών και μεγάλων, ήταν στο τέλος της γιορτής η απόλυτη ευχαρίστηση.

Αλλά κυρίως, το κέρδος ήταν η συμμετοχή και η βοήθειά σας κατά τη διάρκεια της γιορτής (σερβίρισμα, κουβάλημα κλπ.). Ιδιαίτερα, πρέπει να ευχαριστήσουμε τους τρεις φοβερούς “ψητάδες”, τους μπαμπάδες Γιώργο, Στέργιο και Χρήστο, που πραγματικά τα έδωσαν όλα. Τα 350 σουβλάκια, μάλλον ήταν λίγα τελικά. Θα το ξέρουμε την άλλη φορά.

Φυσικά, πρέπει να μνημονεύσουμε και όλους αυτούς που δήλωσαν εθελοντική συμμετοχή (γύρω στους 15) και από την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε στενή επαφή για την οργάνωση της γιορτής. Αλλωστε, μαζί αποφασίσαμε την αλλαγή του χώρου, το μπάρμπεκιου, τα ηχητικά κλπ. Αλέξη, Βούλα, Γιάννη, Θάλεια, Μαρία αλλά και όλοι οι άλλοι που σας ξέρουμε με τα ονόματα των παιδιων σας(!), σας ευχαριστούμε πολύ.

Εκτός από την καταπληκτική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι καλλιτέχνες για τα παιδιά (36 μουσικοί της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, 2 ζογκλερ, 1 κλοουν-εμψυχωτής, 1 DJ), οι μεγάλοι βρήκαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε και να  μιλήσουμε. Κάποιοι από εσάς μας είπατε κάποιες ωραίες ιδέες:

  • Γιορτή στο σχολείο την Πρωτομαγιά. Θα ψήσουμε σουβλάκια φυσικά και γιατί όχι, να βάλουμε κανένα λουλούδι στην αυλή. Εναλλακτικά, πηγαίνουμε σε πάρκο ή έξω από την πόλη.
  • Αναδάσωση. Παίρνουμε από το δασαρχείο δενδρύλια και πηγαίνουμε στο βουνό για δενδροφυτευση (συνεργασία με το μάθημα Περιβάλλοντος)
  • Ποδηλατάδα με μικρούς και μεγάλους. Βόλτα και πικνικ στην παραλία με ποδήλατα. Συνεργαζόμαστε με ποδηλατικές ομάδες της πόλης. Π.χ. Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης.
  • Πάρκα της γειτονιάς. Καθαρίζουμε τα πάρκα της γειτονιάς, παίζουν τα παιδιά κάνουμε πικ νικ. Συνεργασία με αντίστοιχες ομάδες της πόλης. Π.χ. Thessalonistas.
  • Θερινό σινεμά στο σχολείο. Βλέπουμε τις αγαπημένες ταινίες στο προαύλιο του σχολείου.
  • Βάψιμο του σχολείου σε συνεργασία με τον Δήμο, τα παιδιά και τους γονείς και παρουσία ποδοσφαιριστών των 3 μεγάλων ομάδων (για να μην γράφουμε στους τοίχους).
  • Εργαστήριο βίντεο. Ομάδα παιδιών μαθαίνει τις βασικές αρχές του βίντεο. Μπορεί να γίνει σε συνεργασία με το μάθημα της πληροφορικής. Τα παιδιά οργανώνουν συνεντεύξεις, δουλεύουν μοντάζ, καίνε dvd, κάνουν τη δικιά τους εκπομπή (School TV!)
  • Σχολική ορχήστρα. Σε συνεργασία με γονείς και κάποιους μουσικούς οργανώνεται μια μικρή ομάδα μουσικής με μαθητές του σχολείου.
  • Ημερήσιες εκπαιδευτικές εκδρομές τα Σαββατοκύριακα. Κερκίνη, Βεργίνα κλπ.
  • Ομιλίες με ειδικούς για τους γονείς (ψυχολόγους, παιδαγωγούς, σχολικούς συμβούλους).
  • Τουρνουά σκάκι και ποδοσφαίρου. Τα παιδιά (γιατί όχι και οι γονείς;) παίζουν μπάλα στο γήπεδο της Τριανδρίας – τάξεις ή με άλλα σχολεία. Παίζουμε και μαθαίνουμε σκάκι στο σχολείο μικροί και μεγάλοι.
  • Παρουσίασεις βιβλίων στη σχολική βιβλιοθήκη. Ανοίγουμε και ζωντανεύουμε την πολύ καλή βιβλιοθήκη μας.
  • Πάρτυ θεματικά για όλες τις τάξεις, ιδιαίτερα τις μεγαλύτερες. Π.χ. αποχαιρετισμού για την έκτη, πάρτυ με αφορμή την διατροφή το περιβάλλον κλπ.

Ολα τα παραπάνω είναι ιδέες που τις είπατε εσείς.
Για να γίνουν πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε. Πως γίνεται αυτό; Πολύ απλά,

  • με την απλή παρουσία μας στις εκδηλώσεις. Οταν εννοούμε παρουσία μην ξεχνάμε ότι ο στόχος είναι να είναι παρών και τα παιδιά μας. Αν εμείς δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε έχει καλώς, να προσπαθήσουμε όμως να είναι παρών τα παιδιά μας.
  • με την συμμετοχή μας στην οργάνωση. Στις εκδηλώσεις του σχολείου μερικές φορές έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις. Αν κάτι δεν μας αρέσει, πριν παραπονεθούμε, καλό είναι να αναρωτηθουμε ότι όλοι στην οργάνωση είμαστε εθελοντές γονείς με πολλές υποχρεώσεις. Αλλωστε, επειδή είναι παρών και τα παιδιά μας, ας δώσουμε όλοι το καλό παράδειγμα.
  • να επικοινωνούμε. Είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολο να τα λέμε. Κάποιοι δεν έρχονται σχολείο ή απλά δεν τυγχάνει να έρθουν στις εκδηλώσεις ή στις συνελεύσεις. Σκεφτόμαστε κάποιες μεθόδους όπως, γραμματοκιβώτιο Συλλόγου, όπου θα αφήνετε τις ιδέες ή τις σκέψεις σας, ή ακόμα και ιστοσελίδα, mail και facebook.
  • να πληρώνουμε συνδρομές, προσκλήσεις κλπ. γιατί όλα τα παραπάνω θέλουν χρόνο και διάθεση, αλλά αυτά καμιά φορά δεν φτάνουν. Χρειάζονται και χρήματα.

Τέλος, πρέπει να καταλάβουμε όλοι, ότι με την πρώτη συμμετοχή μας σε μία εκδήλωση ή συνέλευση δεν θα λυθούν όλα τα προβλήματα. Για την επίλυση πρέπει να υπάρχει καλή και συνεχή συνεργασία των γονιών, των δασκάλων και της δεύθυνσης.

Τον τελευταίο καιρό όλοι δείχνουν ότι θέλουν να βοηθήσουν. Ας δώσουμε λίγο χρόνο σε όλους για να κατανοήσουν τι ακριβώς θέλουμε να κάνουμε. Μην απογοητευόμαστε με τις πρώτες αντιδράσεις και αποτυχίες.


Με φιλικούς χαιρετισμούς
το Δ.Σ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου